Informace

Olivový olej

V dnešní době má olivový olej nezastupitelné místo ve světových kuchyních a zároveň v kosmetice. Olej obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin, minerálů, přírodních antioxidantů a stopových prvků. Také má výrazné zjemňující a hydratační účinky díky podpoře tvorby kolagenu ve tkáních.
Kosmetika s olivovým olejem je velmi vhodná pro suchou a podrážděnou pleť se sklonem k zánětům a alergiím.

Růže

Růže obsahují v květních plátcích směsi aromatických silic. Jejich množství velmi kolísá nejen u různých druhů a odrůd, ale i v závislosti na počasí a denní době. Hlavní vonnou složkou jsou alkoholy geraniol a l-citronellol.

Světoznámé je pěstování olejodárných růží  v Bulharsku, které kryje 70 až 80 % světové potřeby. Střediskem 120 km dlouhého údolí je město Kazanläk. Na 1 kg oleje (silice) se spotřebuje 3000 kg růžových plátků, což je přibližně celková sklizeň ze období od poloviny května do poloviny června z 1 ha plantáže. Sbírá se od svítání jen do 10 hodin dopoledne. Denní výkon jednoho pracovníka je 15 až 20 kg růžových plátku. Plochy růží jsou v současné době v Bulharsku dostatečné, problém je však soustředit dostatek pracovníků na jen měsíc trvající sklizeň. Čistý růžový olej je nepostradatelnou součástí mnoha světových parfémů.

Probiotickou kulturou a růžovým olejem

Nejnovějším trendem v kosmetice není množství extravagantních složek, které si spotřebitelé mohou jen stěží dovolit, nebo špičkové vědecké úspěchy, které jsou téměř nepochopitelné pro lidi.  Mléko a mléčné výrobky byly známé v bulharských zemích před více než 7000 lety. Dnes probiotický jogurt je uznáván svými mnohostrannými příznivými účinky na lidské zdraví. Mezi probiotiky jsou živé mikroorganismy, které, pokud jsou užívány v izolované podobě, nebo s konzumací některých potravin, mají příznivý vliv na střevní mikroflóru a imunitní systém. Získává se destilací z Olejnaté růže Rosa Damascena, je také odkazován jako "královna květin", bulharský růžový olej je nejcennější a velmi požadovaný esenciální olej na světě. Obsahuje přes 300 neocenitelných látek s blahodárným účinkem na lidský organismus, což je důležitý elixír, který se používá v kosmetickém, farmaceutickém a potravinářském průmyslu po celém světě. Přesvědčivé důkazy o příznivém vlivu jogurtu na mládí a zdraví obecně slouží jako základ pro velmi komplexní výzkum jeho vlivu na lidské kůži pro zachování jeho zdraví, vitalitu a krásu.

Levandule

Levandule je ve Bulharsko i dalších zemích ve velkém pěstována a vonná silice, získaná z jejích květů, je používána v kosmetickém i farmaceutickém průmyslu. Má uklidňující a harmonizující účinky na tělo i duši, napomáhá sladkému spánku, uklidňuje a čistí i pokožku. Vzhledem k delikátní vůni, bulharská levandule se často používá v parfumerii. Má tenkou, lehkou, trochu chladící, květinovou, bylinkovou, čerstvou vůni.

Kaviár

Kaviár byl vždy synonymem bohatství a luxusu. O jeho fantastických účincích na pleť však neměl léta nikdo ani ponětí.

Kaviár je 100% přírodní, komplexně působící látka, která dokáže v kosmetice mnohonásobně převýšit účinky ostatních běžně využívaných látek. Obsahuje především vitamíny A a D, které omezují tvorbu vrásek, výrazně regenerují pleť  a působí proti účinkům volných radikálů. Dále obsahuje aminokyseliny a proteiny. Aminokyseliny odpovídají za správný vývoj kožních buněk a hydrataci pokožky.

Kaviár obsahuje také minerály, jako jsou sodík, draslík, fosfor, hořčík a vápník, mají zpevňující účinek. Mastné kyseliny obsažené v kaviáru ovlivňují minimální ztrátu vody, která způsobuje ztrátu elasticity.

Kaviárová kosmetika především omlazuje a rozjasňuje pleť. Kaviár zpevňuje kontury obličeje a podporuje elasticitu a pevnost pokožky. Kaviár hluboce hydratuje a regeneruje, dodává energii a svěžest.

Arganový olej

Arganový olej je zlato, přírodní zdroj krásy a zdraví se širokou škálou blahodárných účinků je stále populárnější po celém světě. Zejména pro své úžasné kosmetické vlastnosti.

Arganový olej je bohatý přírodní zdroj – koktejl namíchaný z účinných a žádaných ingrediencí, které zachovávají mládí, krásu a zdraví. Obsahuje účinné látky zvané triterpenoidy, které nabízejí úžasné výhody pro ochranu kůže. Patří mezi ně hojení tkání (jizev), anti-aging účinky, ochrana proti sluneční a dezinfekční vlastnosti.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení